Zuiveren

Onze Meerdaagse Moxa Deditatie is halverwege. De twee bijeenkomsten, Zuiveren, zijn geweest. Het gaat om het loslaten, Zuiveren van gedachten, overtuigingen, emoties. Allerlei zaken waarbij je als eerste denkt, ‘ja natuurlijk wil ik dat los laten. Dat zou heerlijk zijn als ik die ballast achter me kan laten’. Het roept een vergezicht van vrijheid op, heerlijk!

Zuiveren voelt niet altijd meteen heerlijk. Want loslaten betekent ook echt loslaten. De touwtjes niet meer in handen hebben. Waar men zo naar verlangde, die vrijheid, lijkt ineens niet meer zaligmakend. Het voelt onwennig en het hele systeem komt in verzet. Dit proces toelaten hoort bij Zuiveren en het is belangrijk om in deze fase niet terug te trekken. Laat het gebeuren, laat het los. Het is een proces op gevoelsniveau. Het brein kan en hoeft het niet te snappen.

Dedito betekent overgave. In Deditatie, geef men zich over aan de levensenergie en ontstaat een nieuwe Balans. Vanuit deze Balans is het mogelijk om opnieuw te Verbinden.
Zaadpluisjes maken zich niet druk over het veranderingsproces. Ze gaan daarheen waar de wind ze naar toe blaast. En zelfs de wind heeft geen doel. Het is een volledige overgave aan het Leven. Vol in de flow en volledig in relatie, komt het zaadpluisje op een plek terecht waar het hoort. Het groeit uit tot een volwaardige paardenbloem volledig in Verbinding met de aarde en de Levensenergie.